Grasonderhoud juli

De zomer is in volle gang, waardoor het gras ook wat extra aandacht nodig heeft. Dit heeft als resultaat dat het gazon bestendig is tegen de warme temperaturen en droogte die de zomermaanden met zich mee brengen. Hier beneden leggen we alles uit wat jij moet weten over het grasonderhoud in juli!

Maaien

Het is belangrijk om regelmatig te maaien. Het gras groeit namelijk snel dankzij de warmere temperaturen en de langere dagen. Ook door de eventuele bemesting krijgt het een extra groei impuls. Het is van belang om regelmatig te maaien. Zelf raden wij aan om 1 a 2 keer in de week te maaien. Het is afhankelijk van de temperatuur, maar bij temperaturen boven de 25 graden is het van belang om niet korter te maaien dan 3,5 centimeter.

Bemesten

Indien je in april de eerste keer hebt bemest, zou je in juli weer kunnen mesten. Het beste is om dit te doen met organische bemesting. Organische bemesting zorgt voor een optimale en gelijkmatige groei stimulering. Daarnaast verkleint het de kans op verbranding en grasziektes. Bij zonnige dagen is het raadzaam om na het bemesten goed te sproeien, daarnaast is het tijdens de avonduren het beste moment.

Sproeien

Water is belangrijk voor een gezond gras. Door de juiste hoeveelheid te sproeien is het gazon bestendig tegen warme temperaturen in de toekomst en krijgt het een goede worteling. Sproei ongeveer 2 keer per week, als er weinig neerslag valt. Het is van belang om voor een langere duur te sproeien en het liefst in de avond, zodat ook de diepgewortelde wortels voldoende water krijgen. In juli, bij geen extreem warme temperaturen, heeft een gemiddelde grasmat drie tot vier centimeter water per week nodig. Dit hangt samen met ongeveer 2 uur per keer. Voor meer informatie over sproeien in de zomer; klik hier!

Herstelwerkzaamheden na vakantie

Een vraag die we vaak krijgen, is hoe het (droge) gras herstelt kan worden. Vooral na terugkomst van vakantie is de kans groot dat het gras meer aandacht nodig heeft. Is het gazon flink gegroeid? Maai het dan niet in één keer kort, maar doe dit in 2 tot 3 fases. Het gras heeft hierdoor de mogelijkheid om te herstellen. Zorg bij droge periodes dat het gras voldoende bewaterd wordt zodat het gazon weer gezond en groen van kleur kan worden.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Gazon bemesten najaar
24 september 2024

Gazon bemesten in het najaar

Klaver in het gazon
16 augustus 2024

Klaver in het gazon

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Aanrader; vriendelijk, snel, en flexibel

5/5
Roy Goosens

Na verschillende bedrijven aan de telefoon gehad te hebben met een bepaalde vraag, kwam ik uit bij Tindemans. Top bedrijf. Ben meteen goed geholpen door de vriendelijke dame aan de telefoon. Wat een verschil met de andere bedrijven wat ik gesproken heb ( in zeer positieve zin! ) Echt een aanrader voor als je mooi gras nodig hebt.

5/5
Jelle Gootjes

EEN AANRADER !!!!
Dame aan telefoon zeer vriendelijk,
Medewerkers deskundig en zeer vriendlijk.
Prijs / Kwaliteit : Een 10!!!
Grasmat ligt er keurig bij.
Stijn en medewerkers:
BEDANKT!!!!

5/5
Ed Snaphaan