Gazon bemesten in het najaar

Met de start van het najaar is het tijd om extra aandacht te besteden aan je gazon. Het toepassen van najaarsmeststof is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je gras goed voorbereid de winter ingaat. Daarnaast kun je hiermee ook eventuele gazonproblemen mee herstellen. In het najaar zijn de temperaturen nog mild, waardoor het gras nog actief groeit. Door nu te bemesten, geef je je gazon de nodige voedingsstoffen om sterk en gezond de winter in te gaan.

Waarom najaarsbemesting gazon?

Net als in het voorjaar heeft het gazon ook in het najaar behoefte aan voedingsstoffen. Tijdens de wintermaanden verliest het gras namelijk vaak aan kracht, waardoor het gazon extra gevoelig wordt voor ziekten. Door in september of oktober te bemesten met een najaarsmeststof, krijgt het gazon weer opleving en leg je een stevige basis voor de winter. Een belangrijke component in najaarsmeststof is kalium. Dit mineraal versterkt de celwanden van het gras en helpt het gazon beter bestand te zijn tegen kou en vorst. Daarnaast bevordert kalium de wortelgroei, wat essentieel is voor de algehele gezondheid van je gazon. Een goed ontwikkeld wortelstelsel zorgt ervoor dat het gras voldoende water en voedingsstoffen kan opnemen, zelfs tijdens droge wintermaanden. IJzer en magnesium zorgen voor een intense groenkleuring.

Welke meststof voor gazon in najaar?

Bij het toepassen van najaarsmeststof is het belangrijk om te kiezen voor een organische variant. Organische meststoffen verbeteren niet alleen de bodemstructuur, maar zorgen ook voor een geleidelijke afgifte van voedingsstoffen. Dit is voordelig omdat het gras de tijd krijgt om deze voedingsstoffen effectief op te nemen. De meeste organische meststoffen blijven ongeveer drie maanden actief in de bodem, wat betekent dat je gazon ook na de bemesting optimaal kan profiteren van de voedingsstoffen. Bekijk hier onze Tindemans gazon najaarsmeststof.

Welke maand het gazon bemesten?

Bemest het gazon in september of oktober. Bij voorkeur in de late zomer of begin van de herfst en 4 – 6 weken voordat de eerste voorst verwacht wordt. Voordat je begint met bemesten, is het aan te raden om je gazon goed te maaien en eventueel te verticuteren. Dit zorgt ervoor dat de meststof beter in de bodem kan doordringen. Gebruik een bemestingkar of handverdeler voor een gelijkmatige verspreiding en geef het gazon na het bemesten een lichte bevloeiing. Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je gazon sterk en gezond de winter ingaat, klaar om in het voorjaar weer tot leven te komen.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Heb je een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Klaver in het gazon
16 augustus 2024

Klaver in het gazon

20 juli 2024

Grasonderhoud juli

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 
Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze graszoden worden met zorg en aandacht gekweekt. Daarna gaan ze vers van het land naar onze klanten. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer ervaringen

Zeer professioneel bedrijf. De antwoorden op de vragen waren extreem snel en de afspraak was extreem snel gemaakt. Bovendien stelde het bedrijf voor om nog eerder te komen als er annuleringen van andere klanten waren. De vakmensen die de graszoden legden waren erg aardig en werkten uitstekend en schoon. Ze gaven duidelijke uitleg over het onderhoud van de nieuw aangelegde zode. Al met al een zeer prettige ervaring en een zeer professioneel bedrijf.

5/5
Bogdan-Nicolae Burtescu

De graszoden zijn goed aangeslagen! Goede uitleg gekregen omtrent het plaatsen en behandelen. Goede prijs kwaliteit verhouding. Vriendelijk en goed bedrijf.

5/5
Conny Elizabeth Tromp

Heel goed advies, eerlijk en prettig.

5/5
Arjan Hollemans